„Smaki Świata”, czyli nasi studenci gotują i częstują

Zdjęcie nagłówkowe otwierające podstronę: „Smaki Świata”, czyli nasi studenci gotują i częstują

Zapraszamy już po raz kolejny na wyjątkowe wydarzenie „Smaki Świata”, które odbędzie się w poniedziałek 10 czerwca 2019 r.

W ramach projektu „Welcome to UO” programu NAWA studenci zagraniczni przebywający na wymianie Erasmus+ oraz podejmujący studia regularne na UO zaprezentują swoje narodowe potrawy. Będziemy mieli znakomitą okazję do spróbowania kuchni kambodżańskiej, chińskiej, irańskiej, rosyjskiej, tureckiej, a także polskiej.

Wydarzenie organizowane jest przy współpracy ze studentami, absolwentami i pracownikami Wydziału Sztuki UO, którzy przygotowali dla Państwa szczególny wernisaż. Podczas spotkania zaprezentowana zostanie 4. edycja Ilustraganu, czyli zbioru prac poświęconych szeroko rozumianej ilustracji przedstawionej w formie wystawy oraz książki. W tym roku tematyka to język obcy. Książka powstała przy współpracy studentów z Ukrainy, Indii, Rosji, Maroka, Francji, Luxemburga, Gruzji i Zimbabwe i została wydana przy wsparciu Programu Erasmus+.

Patronat nad naszym wydarzeniem objął prorektor ds. nauki i finansów Uniwersytetu Opolskiego prof. dr hab. Janusz Słodczyk.

Program:

Godz. 17 - Wernisaż Ilustraganu w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Opolu, ul. Minorytów 4.

Godz. 18 - Smaki Świata oraz wystawa prac studentów i pracowników Wydziału Sztuki o tematyce kulinarnej. Miejsce: Galeria M ul Powstańców Śląskich 19.

Więcej informacji znajdą Państwo również na stronie wydarzenia na FB:

Wernisaż wystawy Ilustragan: TUTAJ

Smaki Świata: TUTAJ

------------------------------

Program Welcome to UO jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój, projekt pozakonkursowy pt. Podniesienie kompetencji kadry akademickiej i potencjału instytucji w przyjmowaniu osób z zagranicy - Welcome to Poland realizowany w ramach Działania określonego we wniosku o dofinansowanie projektu nr POWR.03.03.00-00-PN14/18.

 

 

 

.